Procurorii DNA au facut miercuri perchezitii in Bucuresti si Prahova, la sediul RA-APPS, la firme si la locuintele unor persoane suspectate de fapte de coruptie care ar fi fost comise in perioada 2013-2014.

Surse judiciare, citate de Mediafax, au declarat ca institutia publica unde au avut loc perchezitii este Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), cu sediul in Sectorul 1 al Capitalei. De asemenea, anchetatorii au facut perchezitii la sediul SC Construct Co Group SRL, din Sectorul 1, si la locuintele a doua persoane, una in Sectorul 5 si cealalta in orasul Breaza, judetul Prahova.

Directorul RA-APPS este suspectat ca i-a cerut sefului CJ Buzau Cristinel Bigiu sa ii faciliteze firmei sale, pe care o conducea printr-un intermediar, obtinerea unui contract privind lucrari de canalizare in comuna Ghergheasa, in valoare de aproape 11 milioane euro, potrivit unor surse judiciare.

Procurorii sunt sprijiniti in aceasta cauza de Serviciul Roman de Informatii si de Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.