Se semneaza contracte, dar pe alti bani. A crescut numarul, nu valoarea tranzactiilor, spun specialistii. Diferenta e mare fata de acum 3-4 ani, cand oamenii investeau ca sa faca afaceri.

Acum isi iau apartamente sa stea in ele si doar daca vanzatorul lasa serios din pretentii.

Statistica arata ca romanii cumpara mai mult cu banii jos. Cu tot programul Prima Casa, oamenii nu se mai incumeta sa faca imprumuturi.

Si in 2009, si in 2010, Timisul este e primul loc la capitolul tranzactii imobiliare. In acest an sunt mai multe ca anul trecut. Urmeaza Bucurestiul, cu aceeasi tendinta, apoi Clujul, Ilfovul si Brasovul. La polul opus sunt judete cu numar de tranzactii de aproape 10 ori mai mici decat judetele din top.

In coada clasamentului, in Mehedinti - judet fruntas la rata somajului in ianuarie 2009 - s-a facut un singur credit imobiliar. Barometrul de la cadastru va fi completat de luna viitoare cu primul index imobiliar oficial, pe localitati.

Analistii imobiliari sunt convinsi ca in a doua jumatate a anului bugetarii nu se vor mai incadra cu salariul pentru un credit. In plus, multi s-ar putea sa isi vanda locuintele mari de 3-4 camere, ca sa se mute in apartamente mai mici.