"Euro Habitat, dezvoltatorul Planorama, a facut demersurile necesare pentru a plati taxele restante catre stat spre a realiza astfel transferul de proprietate catre cumparatorii din primul bloc. Predarea apartamentelor este stipulata in noile acte aditionale pentru mai-iulie anul acesta. (...) Vanzarile pentru public vor incepe in aprilie-mai, concomitent cu livrarea primelor apartamente din primul bloc si reluarea constructiei celui de-al doilea", se arata intr-un comunicat al BSR.

Reprezentantii BSR sustin totodata ca Euro Habitat a contactat deja mai multi antreprenori pentru finalizarea utilitatilor si restul lucrarilor la primul bloc si, in curand, va contracta antreprenorul pentru cel de-al doilea bloc.

Proiectul a fost anuntat inca din anul 2005 si prevedea constructia a 1.100 de locuinte in patru blocuri, in urma unei investitii de 70 milioane de euro, insa niciun apartament nu a fost livrat catre cumparatori, lucrarile de constructie fiind intrerupte de mai multe ori din diverse cauze. Constructia trebuia sa fie finalizata initial inca din 2007.
In aceste conditii, o parte dintre clienti au semnat cu dezvoltatorul proiectului contracte de reziliere, iar unii dintre acestia au si primit banii inapoi.

BSR, desemnata anul trecut managerul proiectului Planorama, a venit la sfarsitul lunii noiembrie cu propunerea ca cei care au cumparat locuinte sa renunte la penalitati si sa accepte noile termene de livrare stabilite de companie, sustinand ca aceasta este unica solutie pentru finalizarea proiectului. Compania a anuntat atunci un termen de doua saptamani pentru raspunsul cumparatorilor. "In ceea ce priveste pozitia clientilor, la sfarsitul lunii ianuarie 80% dintre acestia isi manifestasera acordul de a accepta propunerea BSR", se mentioneaza in comunicat.

De asemenea, Euro Habitat este pe punctul de a primi un imprumut de la Piraeus Bank, de 2,5 milioane euro.