Preturile de vanzare ale apartamentelor din Capitala a scazut cu 3-7% in octombrie, fata de aceeasi luna a anului trecut, iar fata de septembrie 2011, acestea au scazut cu 1% la locuintele cu 2 camere si cu 4% la garsoniere, urcand insa cu 4% la unitatile cu 3 camere, potrivit MagazinulDeCase.ro.

Pe segmentul garsonierelor, preturile au inregistrat scaderi medii de aproximativ 3% in octombrie 2011, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent. Astfel, daca in anul 2010 pretul mediu al unei garsoniere a fost 32.005 euro, in luna octombrie a acestui an acesta a scazut la 31.140 euro.

In ceea ce priveste segmentul apartamentelor cu doua camere, pretul mediu inregistrat in octombrie 2011 a fost de 53.200 euro, in scadere cu aproximativ 7% comparativ cu luna octombrie a anului 2010.

Apartamentele cu trei camere au avut in octombrie un pret mediu de vanzare de 70.500 euro, in scadere cu aproximativ 4% fata de intervalul similar al anului precendent.

Singura crestere inregistrata a fost la nivelul apartamentelor cu trei camere, unde pretul mediu de vanzare a crescut cu 4% comparativ cu septembrie 2011.

Pretul cerut pentru vanzarea apartamentelor a scazut in principalele orase, cu exceptia Ploiestiului

Pretul mediu cerut de proprietari pentru vanzarea apartamentelor a inregistrat un regres de 2,4% in octombrie, comparativ cu luna precedenta, fiind inregistrate scaderi la nivelul principalelor orase din tara, cu exceptia Ploiestiului, potrivit site-ului imobiliare.ro.

In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, cand indicele imobiliare.ro indica valoarea de 1.070 euro/mp, preturile apartamentelor sunt in prezent cu 4,4% mai mici. "Octombrie este luna in care s-a inregistrat cea mai mare scadere de pret in ultimele doisprezece luni. Mai mult, pentru prima data in ultimul an, aceeasi tendinta se manifesta liniar in toate orasele mari din tara. Daca ne uitam la ce s-a intamplat in aceeasi perioada a anului trecut, pana la finalul anului ne putem astepta in continuare la variatii negative ale pretului apartamentelor", a declarat, intr-un comunicat, directorul general imobiliare.ro, Adrian Erimescu.

Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns, in luna octombrie, la valoarea de 1.378 euro/mp util, in crestere cu 1% fata de luna septembrie. Valoarea actuala este insa cu 3,3% mai mare decat pretul mediu inregistrat pe acest segment in urma cu un an. Pretul a avut tendinte diferite insa pe categorii de apartamente. Apartamentele noi cu doua camere s-au scumpit cu 1,9%, cele cu trei camere s-au scumpit in acelasi interval cu 1,7%, dar garsonierele noi s-au ieftinit cu 0,5% in ultimele treizeci de zile.

In Brasov, pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare are o valoare de 852 euro/mp de suprafata utila, cu 1% mai putin decat in luna septembrie si cu 3,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pretul apartamentelor noi din ansamblurile rezidentiale brasovene a atins valoarea de 861 euro/mp, foarte apropiata de media inregistrata pe segmentul vechi.

Indicele imobiliare.ro pentru Cluj-Napoca a inregistrat cea mai mare scadere in luna octombrie dintre toate orasele analizate, de 4%. Pretul mediu pentru apartamentele scoase la vanzare in Cluj-Napoca are in prezent valoarea de 925 euro/mp util, care este cu 7,9% mai mica decat cea inregistrata in urma cu 12 luni.

La Constanta, pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare a scazut in ultimele treizeci de zile, dupa cresterea produsa in septembrie. Valoarea medie inregistrata de indicele imobiliare.ro pentru octombrie este de 936 euro/mp util, in scadere cu 2,3% fata de luna precedenta. Tendinta de scadere s-a manifestat pe ambele segmente, vechi si nou, mai accentuata insa pe apartamentele construite inainte de 1990. Pretul mediu solicitat pe apartamentele vechi a scazut, in octombrie, cu 2%, atingand valoarea de 937 euro/mp util.

Apartamentele scoase la vanzare in Timisoara au avut o evolutie in usoara scadere in octombrie, de 0,2%, mult sub media nationala.

In Ploiesti, indicele imobiliare.ro inregistreaza in luna octombrie o valoare medie de 875 euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi scoase la vanzare in acest oras. Preturile afisate de proprietari in ultimele treizeci de zile au fost cu 0,7% mai mari, dar in comparatie cu octombrie 2010, preturile solicitate sunt cu 4,9% mai mici.

Citeste si

Atena produce un nou cutremur in Europa. Sarkozy si Merkel discuta despre referendumul din Grecia