Sudul Capitalei este zona spre care se indreapta acum tot mai multi cumparatori, atrasi de preturile mult mai mici decat cele din nord. Spre exemplu, in comuna Berceni cartierele de vile cresc de la o zi la alta, pentru ca se gasesc la vanzare loturi cu acces la apa, gaze si energie electrica.

Daca un cumparator doreste sa cumpere un lot de teren de 300 de metri patrati, i se ofera posibilitatea ca suma de 7.500 de euro sa fie achitata pe o perioada de un an de zile, fara costuri suplimentare, fara dobanda. Utilitatile sunt in cadrul ansamblului rezidential, iar langa ansamblul rezidential se vand aceste loturi de teren, pretul pe metrul patrat este de 25 de euro", explica un dezvoltator imobiliar.

Preturile pentru materialele de constructii si manopera au scazut mult, iar asta face ca o casa de 100 de metri patrati sa fie accesibila, intre 300 si 500 de euro pe metrul patrat la cheie.

Cu 60 de mii de euro te poti gandi sa cumperi un teren de 20 de mii plus o casa de 40 de mii construita, facuta de tine", explica expertii.

La acelasi pret se poate cumpara in oras un apartament, dar cu suprafata utila la jumatate si nu in zona centrala. In zonele rezonabile cum ar fi Vitan, un apartament de 90 de metri patrati costa peste o suta de mii de euro.