Au fost vizitatori putini, iar cativa dintre cei care s-au aratat interesati sa-si ridice o casa, au decis sa mai astepte. Si asta pentru ca, desi piata este inca in scadere de ani buni, companiile nu au redus preturile.

Cei care se gandesc sa se mute la curte trebuie sa stie ca ridicarea unei case ii costa cat un apartament cu 2 camere in centrul Capitalei. Pentru ca, fata de alte tari, la noi forta de munca este mai ieftina, cu mai putin de 50.000 de euro iti pot construi o locuinta de 150 de mp din lemn.

Pretul este acelasi ca in 2006, cand pe santiere se lucra fara oprire. Chiar daca numarul clientilor a scazut dramatic de atunci, scumpirea materiilor prime i-a impiedicat pe constructori sa mai lase din pret.

La fel se intampla si cand vorbim de accesorii si finisaje. 10 pana la 150 de euro costa metrul patrat de gresie sau de parchet. Ajungem si la capitolul mobila, unde gasim piese mai ieftine fata de anul trecut, insa doar la producatorii romani.

"O mobila moderna am ajuns pentru un apartament cu paturi, noptiere, bucatarii la 7.000 de euro, iar tot ceea ce am avut pe mobilier clasic din lemn masiv, sunt de 3-4 ori mai scumpe, pana la 25.000 de euro", spune un expozant.

Stacheta sus o tin inca si designerii romani, care-si vand obiecte unicat sau in serie limitata la preturile de dinainte de criza.

Pusi in fata unor preturi care le-ar incerca greu buzunarul, putinii vizitatori ai targului au plecat acasa hotarati sa mai astepte macar cateva luni pana sa se incumete sa viseze iar la o casa. Iar expozantii au ramas cu produsele nevandute, dar si cu nostalgia vremurilor in care vanzarile erau in continua crestere.