In 2015, au fost 70.000 de metri patrati inchiriati in Bucuresti, cifra record fata de celelalte capitale cu exceptia Varsoviei. Cred ca este foarte important ca noi sa transmitem mesajul ca Romania este cea mai atractiva piata ca destinatie de business din ECE. Avem in continuare sub 50% de metri patrati clasa A per capita fata de orice alta capitala din Europa de Est. Chiriile in Bucuresti sunt cele mai mici din Europa de Est. Avem o dinamica foarte matura si sustinuta a cererii si a cresterii de business local, a business-ului nou venit pe piata. In Romania se construieste mult, suntem o piata deschisa, avem multi metri patrati de birouri de calitate si tinem piept unei cereri din ce in ce mai mari, sustenabile si mature”, a precizat Mihai Paduroiu.

Potrivit dezvoltatorilor, cele mai multe companii care doresc spatii noi, de calitate, provin din zona bancara, IT, energie, utilitati, avocatura. Clientii au devenit mai pretentiosi si vor in special calitate.

Cu 17 proiecte ce au un volum record de aproximativ 350.000 mp de spatii noi programate pentru finalizare anul acesta doar in Bucuresti, capacitatea de absorbtie a pietei ramane ridicata. Dezvoltatorii au cerut, cu acest prilej, o mai buna colaborare cu autoritatile locale pentru a avea proiecte cu infrastructura buna.