Cine are talent este invitat sa negocieze. Florin Pop din Cluj si-a cumparat un apartament de 57 de metri patrati care valoreaza 50.000 de euro. Omul s-a inteles cu vanzatorul sa plateasca o rata fara dobanda timp de cinci ani. Daca ar fi luat un credit de la banca pentru aceasta suma, fara garantie ipotecara, ar fi dat lunar 1100 de euro, adica in total peste 66.000 de euro.

"Nu am reusit sa iau credit de la banci si asta mi s-a parut cea mai buna metoda. Am dat 20.000 de euro avans, iar in fiecare luna platesc cate 500 de euro", spune Florin Pop.

Clientii au ajuns la concluzia ca ratele catre dezvoltator sunt mai avantajoase dupa ce bancherii le-au respins dosarele.

Constructorii in schimb sunt maleabili mai ales ca au ramas cu zeci de blocuri goale.

"In ultima perioada de cand piata a inceput sa cada am venit cu acesta oferta pentru ca am preferat sa primim banii in timp decat sa ramanem cu apartamentele ", a declarat Rares Moise, dezvoltator imobiliar.

In zona Moldovei multi accepta ca datoria sa se intinda pe 20 de ani.

In special romanii plecati in strainatate care au cat de cat bani prefera acest tip de credit. Platesc ratele cat sunt plecati, iar la intoarcere au casa lor.