Potrivit organizatorilor, 9.700 de persoane au trecut pragul Salonului Imobiliar Bucureşti, primul târg de profil din acest an, SIB fiind singurul eveniment din piaţă unde sunt expuse atât oferte din ansambluri noi, cât şi de pe piaţa veche.

S-a remarcat faptul că, pe fondul creşterii accelerate a ofertei de locuinţei noi, creşterea preţurilor la apartamentele vechi începe să încetinească.

Astfel, este în creştere numărul ansamblurilor de proporţii (concepte rezidenţiale integrate): Onix Park - 2.000 de apartamente în zona Aviaţiei - Pipera, AFI City - 2.000 de apartamente în zona Bucureştii Noi, H Pipera Lake - 1.350 de apartamente, Arbo Residence Mogoşoaia - 1.000 de apartamente, Arcadia Apartments Domenii - 800 de apartamente, Luxuria Domenii - 630 de apartamente. Aceste proiecte vor fi dezvoltate în faze, pe parcursul mai multor ani.

Fiind primul târg după aprobarea programului "Prima Casă", o mare parte a cererii s-a îndreptat către locuinţe care se încadrează în acest program, mai spun organizatorii.

Totodată, s-a făcut remarcat şi un alt segment de clienţi care dispun de cash pentru achiziţie şi nu se finanţează de la bancă: ei caută apartamente în proiecte premium din zonele ultracentrale, centrale şi cea de nord.

Ajuns la a patra ediţie, Salonul Imobiliar Bucureşti (SIB) a devenit cel mai mare târg de profil, ocupând integral trei săli din cadrul Palatului Parlamentului. Următoarea ediţie este programată pentru 7-9 septembrie 2018.