Bloomberg scrie ca tot mai multi investitori straini cauta oportunitati de investitii pe piata imobiliara din China, desi in ultima perioada s-a observat o incetinire a activitatii in acest sector.

Fondul de investitii al lui Soros ar putea fi vehiculul care sa finanteze dezvoltatorii imobiliari din China, scrie publicatia americana 21st Century, citata de Bloomberg, dar purtatorul de cuvant al Soros Fund Management a refuzat sa comenteze.

Finantarea dezvoltatorilor imobiliari din China va deveni “din ce in ce mai severa”, in conditiile in care guvernul incearca sa stabilizeze preturile locuintelor, pentru a evita fluctuatii ale inflatiei, sunt de parere analistii Standard & Poor’s.

Preturile locuintelor din China au scazut, in octombrie, pentru a doua luna consecutiv, in timp ce in Hong Kong acestea se situeaza la cel mai scazut nivel din ultimele sase luni, ca urmare a temerilor unei noi recesiuni pe plan mondial, ceea ce produce neincredere in randul consumatorilor.

Compania lui Soros, cu sediul la New York are active de 25 de miliarde de dolari si actiuni in valoare de 4,9 miliarde de dolari listate pe bursa.