Cine s-ar fi gandit ca o locuinta poate fi vanduta la kilogram? Ei bine, constructorii au facut calculele si vin cu oferta zilei: doi lei pe kilogramul de apartament. Pentru o garsoniera este nevoie insa de 120 de tone de materiale de constructii.

"Este o metafora pe care am folosit-o pentru le arata potentialilor clienti rentabilitatea ofertelor noastre. Pentru un kilogram de cirese ni se cere acum sa platim 20 de lei pentru un kilogram, ei bine, putem lua un kilogram de apartament, costa 2 lei", explica un dezvoltator imobiliar.

Alti constructori isi atrag clientii aratandu-le printr-o simulare 3D cum va arata complexul imobiliar la finalizarea lucrarii. Preturile variaza intre 53.000 de euro un apartament cu 2 camere si 265.000 de euro un penthouse.

"Scump, foarte foarte scump in general. Raportul fata de pretul de pe piata si pretul cerut pe aceasta contructie este mult mai mare in favoarea acestei constructii", spune un cumparator.

Se gasesc insa si locuinte la preturi accesibile incepand de la 34.000 de euro, pentru doua camere complet mobilate. Ce-i drept la periferia Capitalei.