Dorobanti-Beller este zona unde in prezent se tranzactioneaza cele mai scumpe apartamente. Pretul minim este de 1.552 de euro/mp pentru apartamentele cu patru camere, 1.574 euro/mp la doua camere si la cele cu trei camere ajunge la 1.597 euro/mp.

Preturi de tranzactionare de peste 1.400 euro/mp pentru imobilele vechi din Bucuresti s-au inregistrat in primul trimestru al anului, conform analizei HomeFinders, in cartierele Unirii, Aviatiei, Barbu Vacarescu-Parcul Circului si Decebal.

Comparativ cu preturile medii din trimestrul I 2015 pentru imobilele vechi, apartamentele din zonele centrale, respectiv Nerva Traian si Calea Calarasilor, sunt cele care au consemnat cele mai mari cresteri ale preturilor de tranzactionare, de pana la 11%.

Apartamentele vechi din zonele centrale, semicentrale si de Nord s-au tranzactionat in primele trei luni ale anului cu o medie a preturilor minime de 85.904 euro pe unitate, cu 5,7% mai mare decat anul trecut.

Cel mai mare avans al preturilor minime medii de tranzactionare l-au consemnat apartamentele vechi de doua camere, unde pretul minim mediu de vanzare a crescut cu 9,43% si s-a situat in jurul valorii de 70.000 de euro.
Spre deosebire de apartamentele de doua camere, cele tricamerale au inregistrat o scadere a preturilor de tranzactionare. Pretul minim mediu de vanzare a scazut cu 1,47% si se situeaza in jurul valorii de 80.000 de euro. Apartamentele cu patru camere au inregistrat cresteri de 3,74% ale preturilor in trimestrul I 2016, de la 96.390 de euro la 100.000 de euro.

In cazul unitatilor rezidentiale noi, cu exceptia zonelor Mosilor, Cotroceni-Orhideea, Vitan Mall si Pipera, in toate zonele din centrul, semicentrul si nordul Bucurestiului s-au inregistrat cresteri ale preturilor minime de tranzactionare. Zona Piata Victoriei a beneficiat de cea mai importanta crestere a preturilor minime de tranzactionare, unde avansul preturilor este de 14%. Astfel, preturile minime au crescut de la 1.375 euro/mp la 1.570 de euro/mp.