Apartamentul de tip penthouse are o suprafata de aproape 1.500 metri patrati, cu doua niveluri. Dupa finisaje si decorarea apartamentului conform preferintelor proprietarilor, proprietatea ar putea ajunge la o valoare de peste 160 milioane de lire (270 milioane de dolari), potrivit dezvoltatorilor.

Proiectul One Hyde Park a fost dezvoltat de Nick si Chrstian Candy si lansat in 2011, cu sprijinul companiei private Waterknights, detinuta de Seicul Hamad bin Jassim bin Jabr al-Thani, fostul premier al Qatarului.

Contactati de Financial Times, reprezentantii CPC Group, dezvoltatorul controlat de fratii Candy, au refuzat sa comenteze cu privire la identitatea cumparatorului sau sa confirme pretul.

Pana in prezent au fost cumparate apartamente in valoare de peste 2 miliarde de lire sterline (3,3 miliarde de dolari) in cadrul complexului.

Piata rezidentiala londoneza a atras in ultima perioada cerere semnificativa din partea investitorilor din Rusia si Ucraina, oligarhii din regiune fiind ingrijorati de tensiunile geopolitice, noteaza Financial Times. Anterior acestei tranzactii, cel mai scump apartament de la One Hyde Park era detinut de miliardarul ucrainean Rinat Ahmetov, care a platit 137 milioane de lire sterline.

Potrivit unor surse din piata, un apartament din complex a fost inchiriat in acest an pentru 45.000 de lire pe saptamana (aproape 76.000 de dolari).