2006 - 2007 au fost anii in care Gigi Becali visa cu ochii larg deschisi ca este primul in topul miliardarilor romani. Doar Maybachul mai era suficient de bun pentru aratura din Pipera, scumpa de parca ar fi in buricul Parisului.

Si asa a si fost. Pretul pe metrul patrat a crescut pana la 860 de euro in primavara lui 2008. Dupa care s-a prabusit cu 70% pana in zilele noastre.

"Nu am vandut nimic anul asta. O sa vand ceva. Pai daca am avut 2 miliarde in terenuri si a scazut 70%, mai am 200-300 de milioane", spune Becali.

Unul dintre lucrurile bune pe care ni le-a adus criza este ca apune epoca speculantilor din imobiliare. Terenurile fara utilitati sau drum de acces nu se mai cauta.

Este lectia pe care a invatat-o si omul de afaceri Daniel Guzu. A investit 5 milioane de euro in 100 de blocuri si case, dupa care a revenit la afacerea cu vin si fructe.

Si totusi, se mai vinde ceva? Poate apartamentele ieftine. Fratii Negoita spun ca au trecut aproape de faliment, insa raman pe piata pentru ca aproape au renuntat la profit.

De la speculant la constructor. Este drumul pe care si Gigi Becali a aflat ca trebuie sa il parcurga, ca sa redevina profitabil. Instinctul ii spune insa ca nu in Romania, asa ca vrea sa mute afacerea in Libia.

Ramane de vazut daca inspiratia care l-a facut miliardar pentru un an ii va umple iar conturile.

Incont.ro este disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro!