Consiliul de Administratie al Mechel a decis vineri mai multe masuri de restructurare a grupului, avand ca scop imbunatatirea rezultatelor financiare, printre acestea figurand si scoaterea la vanzare a uzinelor siderurgice detinute in Romania, respectiv Mechel Campia Turzii, Ductil Steel Buzau, Ductil Steel Otelu Rosu, Mechel Targoviste, Laminorul Braila.

Potrivit cotidianului rus de afaceri Kommersant, grupul rus doreste sa obtina 150 milioane de dolari pe combinatele din Romania.

"Decizia de vanzare a acestor active nu presupune oprirea permanenta a productiei. Mai mult decat atat, pentru evitarea inchiderii intreprinderilor, Mechel va depune eforturi maxime spre pastrarea uzinelor in stare functionala. Grupul Mechel este interesat in asigurarea valorii capitalizate maxime a activelor sale din Romania. In scopul realizarii acestui obiectiv conducerea Mechel a fost nevoita sa ia o serie de masuri de optimizare a productiei si minimizare a costurilor. Astfel a fost suspendata temporar functionarea unor sectii si au fost disponibilizati o parte din angajati. In acelasi timp aceste masuri au permis pastrarea viabilitatii intreprinderilor. Cea mai mare parte dintre angajati vor fi pastrati. Toti angajatii disponibilizati vor primi compensatii conform cu legislatia in vigoare si a contractelor colective de munca", se mentioneaza in comunicat.

La Mechel Targoviste, Ductil Steel Buzau si Laminorul Braila vor functiona toate capacitatile de productie conform programului aprobat.

"La Mechel Campia Turzii va functiona sectia tragatorie de otel. Ductil Steel Otelu Rosu va functiona in conditii normale. Consideram ca masurile efectuate ne vor permite sa pastram viabilitatea intreprinderilor", a declarat in comunicat directorul general al diviziei est-europene Mechel, Iurii Guschin.

Mechel a decis sa scoata la vanzare numeroase active pentru a-si reduce datoriile si a finanta un proiect minier, printre acestea numarandu-se companiile controlate prin firma Eastern European Steel Division SRL, care coordoneaza activitatile grupului in Romania.