Scaderea fata de luna mai a fost cauzata de reducerile din industria extractiva (-2,9%) si din industria prelucratoare (-1,5%), se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi in industria energetica (-9,2%), industria bunurilor de folosinta indelungata (-1,5%), industria bunurilor intermediare (-1,1%), industria bunurilor de capital (-0,7%) si industria bunurilor de uz curent (-0,1%).

Comparativ cu iunie 2013, cifra de afaceri din industrie a crescut datorita evolutiei pozitive din industria extractivǎ (+18%) si din industria prelucratoare (+6,4%).

Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in toate sectoarele. Astfel, industria bunurilor de folosinta indelungata a avut un avans de 15,3%, industria bunurilor intermediare de 9,3%, industria energetica de 7,7%, industria bunurilor de capital de 7,2% si industria bunurilor de uz curent de 1,1%.

La nivelul primelor sase luni, cifra de afaceri din industrie a crescut pe ansamblu datorita cresterii industriei prelucratoare (+10,8%) si industriei extractive (+10%).

Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in toate sectoarele: industria energetica (+30,1%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+12,9%), industria bunurilor intermediare (+10%), industria bunurilor de capital (+9,8%) si industria bunurilor de uz curent (+6,3%).