Indolenta, prostia şi nepriceperea edililor au aruncat sistemul de termoficare al Bucureştiului într-o situaţie critică. Vedem cine sunt vinovaţii, dar şi ce soluţii se mai pot găsi în al 13-lea ceas pentru comfortul bucureştenilor, dar nu numai. O anchetă semnată de Cosmin Savu!

Odată cu insolvența RADET, a intrat în situaţie dificilă şi ELCEN, unul dintre cei mai importanţi producători de energie electrică din ţară.

A fost o iarnă grea pentru bucureşteni. Peste o mie de avarii la RADET în iarna care încă nu s-a încheiat. Cu mult mai mult decât anii trecuţi, iar situaţia este critică.

Compania de termoficare a Bucureştiului este de doi ani şi jumătate în insolventa şi fiecare zi care trece fără o o soluţie salvatoare măreşte cangrenă de pe obrazul Capitalei.

Problemele în termoficarea bucureşteană sunt vechi, iar cauzele s-au adunat în detrimentrul cetăţeanului: managementul defectuos şi corupt, lipsa investiţiilor şi populismul de care au dat dovadă edilii Bucureştiului care nu au încercat să restructureze o regie anacronică.

Bucureştenii legaţi la reţeaua centralizată de căldură şi apă caldă sunt buni platnici. Peste 98% este gradul de încasare consumatorii casnici, doar ca ani de zile jumătate din costul gigacaloriei a fost susţinut de o subvenţie acordată nediferenţiat de către Primărie. Tot din banii contribuabililor.

Ani de zile managementul impus politic de către primari s-a remarcat doar prin scandaluri şi dosare penale sau prin modul total lipsit de transparentă cu care se conducea compania, vicii care s-au păstrat până în ziua de astăzi. De-a lungul timpului mai mulţi conducători ai RADET au fost condamnaţi pentru mita pe care o încasau la contractele de mentenanţa.

Continuarea pe www.stirileprotv.ro

Citește și: