Este una dintre cele mai mari investitii din parcurile industriale detinute de municipiu, iar dupa semnarea contractului toata suprafata de 121 de hectare va fi ocupata aproape 100%.  

"Grupul Eberspacher si-a manifestat oficial intentia de a face investitii in Parcul Eurobusiness, iar Consiliul Local a aprobat luni, 21 decembrie, investitia lor in parc, urmand ca in termen de 30 de zile de la sedinta de consiliu, in ianuarie, sa prezentam Consiliului Local contractul spre aprobare. Valoarea contractului este de 32 de milioane de euro. In 2016, vor avea 150 de angajati, urmand ca, etapizat, numarul lor sa creasca pana la 700", a precizat Delia Ungur, potrivit Agerpres.

Furnizorul german de componente auto intentioneaza sa investeasca intr-o noua fabrica de sisteme de evacuare, pe o suprafata totala construita de aproximativ 22.000 mp, constand intr-o hala de productie de 15.000 mp, zone de depozitare si birouri administrative.  

Eberspacher este unul dintre cei mai mari dezvoltatori si furnizori la nivel global de sisteme de evacuare, sisteme de incalzire pentru autoturisme si sisteme de aer conditionat pentru autobuze.

Eberspacher este, de asemenea, partenerul producatorilor de masini in inovatii profesionale, in domeniul sistemelor de aer conditionat pentru autovehiculele utilitare si in domeniul sistemelor electronice destinate industriei auto.  

Printre clientii grupului se numara aproape toti producatorii de autovehicule de pasageri si comerciale din Europa, America de Nord si din ce in ce mai frecvent din Asia.

In 2014, la nivel global, grupul avea 8.400 de angajati si inregistra un volum de vanzari de 3,5 miliarde euro.