Attila Korodi a fost intrebat de membrii comisiilor parlamentare daca a avut discutii politice cu premierul Victor Ponta legat de proiectul Rosia Montana si care va fi in continuare pozitia sa in legatura cu acest proiect, in calitate de ministru al Mediului si de deputat, avand in vedere ca pana acum s-a pronuntat constant impotriva proiectului. 

Korodi a spus ca nu a discutat cu premierul pe acest subiect. El a aratat ca, in prezent, proiectul Rosia Montana este, din punct de vedere procedural, "intr-o faza de stopare", nu pentru ca ar fi fost oprit de cineva, ci pentru ca legislatia din Romania nu permite sa mearga mai departe procedura de avizare. 

Attila Korodi a mai spus ca statul roman trebuie sa continue sa faca cercetare si analize, iar Ministerul Mediului sa continue evaluarea, apreciind ca Parlamentul va avea un rol important pe acest subiect. 

Korodi a precizat ca este un proiect foarte complicat, iar el sustine aplicarea stricta a legii. 

"Daca se aplica legislatia Romaniei si raportul care a fost intocmit de Comisia speciala Rosia Montana, in Parlament, va fi finalizat, adoptat, atunci lucrurile sunt destul de clare, in sensul ca statul roman are nevoie de o activitate de analiza si cercetare pe cateva elemente cheie si dupa aceea sa se vina cu o propunere sustenabila pentru zona respectiva", a declarat Korodi, dupa audiere. 

Intrebat, la audierea in comisii, daca va readuce in discutia Parlamentului proiectul de modificare a Legii minelor, Korodi a spus ca nu sustine acest proiect in forma in care a fost propus. 

In legatura cu explorarea si exploatarea gazelor de sist, Korodi a spus ca el crede ca fiecare proiect in parte in acest domeniu trebuie supus unei analize foarte riguroase si transparente. 

Attila Korodi a fost avizat de comisiile parlamentare pentru functia de ministru al Mediului si Schimbarilor Climatice, fiind validat cu 18 voturi "pentru", noua "impotriva" si o abtinere. 

Deputatul UDMR Attila Korodi este propus pentru a treia oara la conducerea Ministerului Mediului, dupa precedentele mandate din 2007 si 2012.