In cadrul anchetei de conjunctura din luna iulie, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni o stagnare a volumului productiei (sold conjunctural 0%).

In ceea ce priveste estimarea productiei, pentru activitatea de fabricare a altor mijloace de transport se va inregistra tendinta de crestere (sold conjunctural +19%). Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +1%). Numarul de salariati va ramane la un nivel similar, soldul conjunctural fiind de 0% pe total industrie prelucratoare.

"Potrivit estimarilor din luna noiembrie 2014, in activitatea de constructii se va inregistra pentru urmatoarele trei luni, scadere a volumului productiei (sold conjunctural -35%). Managerii estimeaza, de asemenea, scadere a numarului de salariati (sold conjunctural -24%) si a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural -31%). In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza relativa stabilitate a acestora (sold conjunctural -3%)", se arata intr-un comunicat al INS.

Si in sectorul comert cu amanuntul managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni tendinta de relativa stabilitate a activitatii economice (sold conjunctural +0%). Angajatorii prognozeaza cresterea moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +7%) si a volumului comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale (sold conjunctural +8%). Managerii estimeaza de asemenea o relativa stabilitate a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +4%).

Conform estimarilor din luna noiembrie 2014, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +3%). In sectorul de servicii se estimeaza scadere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural -8%). Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de relativa stabilitate (sold conjunctural -1%).