In industria metalurgica se prognozeaza o scadere a activitatii (sold conjunctural -18%).

Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +1%).

Referitor la numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de +2% pe total industrie prelucratoare.

Potrivit estimarilor din luna martie 2016, in activitatea de constructii se va inregistra pentru urmatoarele luni o crestere a volumului productiei (sold conjunctural +27%) si a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural +21%). Managerii estimeaza o crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +9%).

In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii se preconizeaza relativa stabilitate a acestora (sold conjunctural +3%).

In sectorul comert cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni, tendinta de crestere a activitatii economice (sold conjunctural +39%). Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +6%) si a volumului comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale (sold conjunctural +30%).

Pentru urmatoarea perioada, managerii societatilor comerciale estimeaza o crestere a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +26%).

Conform estimarilor din luna martie 2016, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +14%). In sectorul de servicii se estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +5%). Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de relativa stabilitate (sold conjunctural +0%).