Premierul pleaca, marti, la Strasbourg, unde se va intalni cu presedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, dupa care isi va incepe turneul de o saptamana in mai multe tari din Orientul Mijlociu.

Dupa discutiile de la Strasbourg, in perioada 29 aprilie - 5 mai, Ponta va face o vizita oficiala in mai multe state din zona Golfului, respectiv in Arabia Saudita, Qatar, Kuweit si Emiratele Arabe Unite, unde va fi insotit de mai multi senatori, printre care Ilie Sarbu si Titus Corlatean.

Biroul Permanent al Senatului a aprobat, luni, solicitarea premierului Victor Ponta de a desemna cinci senatori "cu atributii in politica externa" pentru a-l insoti in vizita oficiala in tarile din Golf.

Grupului parlamentar al PSD, Titus Corlatean, membru al Comisiei pentru Politica Externa, Ion Popa, liderul grupului parlamentar al PNL, Dumitru Pelican, liderul Grupului parlamentar Liberal Conservator, si Pataki Csaba, secretarul Grupului parlamentar al UDMR. Dintre deputati, premierul va fi insotit de: Constantin Nita (PSD), Corneliu Cozmaciuc (PNL), Molnar Zsolt (UDMR), Ovidiu Silaghi (PC-PLR) si Adrian Merka (minoritati).

”Actiunea va reprezenta o etapa importanta in consolidarea relatiilor bilaterale cu cele patru state arabe, contribuind la aprofundarea dialogului politic la nivel inalt si la promovarea colaborarii dintre Romania si statele din zona Golfului, in domenii de interes comun, cu precadere in domeniul economic, cu acest prilej, urmand a fi semnate o serie de acorduri si protocoale de cooperare bilaterala”, se mentioneaza in memorandumul aprobat de Biroul Permanent al Camerei Deputatilor.

Deplasarea se va face cu o cursa speciala pusa la dispozitie de catre Guvernul Romaniei, iar Senatul si Camera Deputatilor vor asigura banii de cazare si diurna pentru cei zece parlamentari.