Cresterea productiei industriale a fost sustinuta, in septembrie, de cresterea industriei prelucratoare (+29,7%) si a industriei extractive (+2,9%).

Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au scazut cu 4,6%.  

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in septembrie productia industriala a crescut cu 1,2% fata de august 2015, sustinuta tot de industria prelucratoare si cea extractiva, iar in perioada ianuarie - septembrie avansul a fost de 3,2%.  

In septembrie fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala a crescut atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 3,9%, respectiv cu 3,4%.  

Pe de alta parte, avansul productiei industriale din primele noua luni a fost generat de cresterea industriei prelucratoare (+3,6% pe serie bruta si serie ajustata sezonier) si a productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+2,3% pe serie bruta si +2,7% pe serie ajustata sezonier). Industria extractiva a scazut cu 9,7% pe serie bruta si cu 9,5% pe serie ajustata sezonier.