La nivelul UE, productia industriala ajustata in functie de numarul de zile lucratoare a avansat anual cu 0,5% in martie.

Luxemburg si Romania au fost urmate de Ungaria, cu 8,1%, si Cehia, cu 7,2%. Belgia, Cipru si Austria nu au furnizat date, iar dintre cele 25 de tari membre ramase, 14 au consemnat crestere, iar 11 scadere a productiei industriale fata de luna martie a anului trecut, se arata intr-un comunicat al Eurostat.

In zona euro, productia industriala a scazut cu 0,1%.

Raportat la luna februarie, productia industriala ajustata sezonier si in functie de numarul de zile lucratoare a scazut cu 0,2% in UE si cu 0,3% in zona euro.

Cele mai mari cresteri au fost consemnate in Irlanda, cu 5,6%, Danemarca, cu 3,1%, si Slovenia, cu 2%, in timp ce scaderile cele mai puternice au fost raportate de Portugalia, cu 4,8%, Lituania, cu 3,7%, si Suedia, cu 2,5%.

Romania a inregistrat un avans de 1,1% in martie, fata de februarie, rata de crestere egala cu cele ale Estoniei, Luxemburgului si Maltei.

Dintre statele care au transmis informatii catre Eurostat, 14 au avut o evolutie pozitiva, in timp ce 11 au consemnat scadere. Belgia, Cipru si Austria nu au raportat date.

Indicatorul productiei industriale masoara evolutia volumului productiei din industrie, excluzand sectorul constructiilor. Eurostat foloseste la calculul mediei din UE si zona euro estimari pentru tarile care nu au transmis date.