"Oprim productia in aceasta iarna, cand se termina sezonul, si relocam departamentul de roofing in cele doua locatii ale Plannja, din Bacau si Tunari, urmand ca in Bolintin Deal sa se decida mai departe ce se va intampla. SSAB va decide, prin departamentul de real-estate. Principalele optiuni sunt inchiriere, vanzare sau relocare de activitate din partea SSAB", a declarat vineri, la o intalnire cu presa, Marian Pirvu, business director Ruukki Romania, scrie Mediafax.

Grupul finlandez Rautaruukki, fostul proprietar al Ruukki Romania, a fuzionat in acest an cu con­cernul suedez SSAB, ope­ratiunile din do­meniul constructiilor civile si indus­triale fiind re­gru­pate intr-o noua divizie denumita Ruukki Construction, cu sediul central in Finlanda.

Ruukki Romania va renunta la productia de panouri, profile si structuri metalice, cu ponderea cea mai ridicata in cifra de afaceri, urmand sa transfere sectia de tigla metalica catre locatiile din Bacau si Ilfov ale Plannja Romania, alta subsidiara SSAB. Cele doua firme urmeaza sa fuzioneze in aceasta iarna sub denumirea Ruukki Construction Romania.

In cadrul acestei operatiuni vor fi disponibilizate 109 persoane, care vor primi salarii compensatorii, iar ceilalti aproape 50 de salariati Ruukki Romania vor fi relocati la fabrica din Tunari.