In 2011, compania a fost desemnata cel mai valoros brand din lume.
 
The Coca-Cola Company este considerata, istoric, principalul competitor al PepsiCo, care a si intrecut-o ca valoare de piata in 2005, pentru prima data in 112 ani.
 
Prima reteta Coca-Cola a fost inventata in Columbus, Georgia, de catre John Stith Pemberton, initial ca un vin de frunze de coca, numit Pemberton's French Wine Coca in 1885.
 
Primele vanzari au fost la Jacob's Farmacy din Atlanta, Georgia, pe 8 mai, 1886. A fost vanduta initial ca un medicament brevetat pentru cinci centi. Pemberton sustinea ca bautura Coca-Cola a vindecat multe boli, inclusiv dependenta de morfina, dispepsia, neurastenia, durerile de cap si impotenta. Pemberton a publicat prima reclama pentru bautura pe 29 mai a aceluiasi an, in Atlanta Journal. in primele opt luni doar noua bauturi erau vandute zilnic.
 
In 1888 existau pe piata trei versiuni de Coca-Cola vandute separat de trei firme. Coca-Cola a fost vanduta in sticle, pentru prima data pe 12 martie 1894. Cutiile de Coke au aparut pentru prima data in 1955.
 
Desi reteta bauturii a fost data publicitatii, producatorii inca mai pastreaza un mister in jurul ei, sustinand ca exista un ingredient secret care ii da savoarea care o face inconfundabila.