Într-un comunicat de presă, Banca Centrală a Rusiei a precizat că va furniza fonduri pentru a sprijini lichiditatea Promsvyazbank şi va desemna administratori temporari. În plus, Banca Centrală a subliniat că nu va exista un moratoriu cu privire la respectarea solicitărilor creditorilor Promsvyazbank, iar banca funcţionează în mod normal.

"În cadrul măsurilor destinate să crească stabilitatea financiară a Promsvyazbank şi de asemenea să îi asigure continuitatea pe piaţa serviciilor bancare, se preconizează ca Banca Rusiei să acţioneze ca investitor utilizând sume de la fondul de consolidare a sectorului bancar", a informat banca centrală, în comunicat.

Sectorul bancar rusesc este urmărit cu atenţie după ce, în cursul acestui an, Banca Centrală a Rusiei a fost nevoită să intervină pentru a salva alte două bănci private, Otkritie şi B&N Bank. În luna octombrie a acestui an, Banca Centrală a Rusiei evalua costurile măsurilor de susţinere a băncilor Otkritie şi B&N Bank la 820 miliarde de ruble (14,22 miliarde de dolari).

Cu toate acestea, Anatoly Aksakov, preşedintele Asociaţiei Băncilor din Rusia, a declarat că salvarea Promsvyazbank nu va afecta întregul sector bancar, adăugând că va fi pentru ultima dată când o astfel de măsură va fi întreprinsă în acest an.

Promsvyazbank este a zecea mare bancă din Rusia în funcţie de active. Dmitry Ananyev şi fratele său Alexei deţin împreună puţin peste 50% din acţiunile băncii.