Dar cine vrea sa se plimbe cu bijuteria magnatului rus trebuie sa aiba buzunarele adanci si pline. O zi petrecuta pe vas costa aproape 200.000 de euro, la care se adauga costul combustibilului de peste 400.000 de euro. Inchirierea vasului pentru o saptamana costa 1,4 milioane de euro.

Confortul de pe vas merita din plin banii: 15 dormitoare cu bai luxoase si sisteme audio-video de ultima generatie, sauna, jacuzzi si masaj.

Cu un echipaj format din 70 de persoane, sistem de aparare antiracheta si ferestre antiglont, cine foloseste iahtul este pus la adaport in cazul unui atac militar. Ca sa nu mai vorbim de submarinul care poate ajunge la o adancime de peste 40 de metri si cu care poate face evacuarea vasului.

Pentru vedetele care vor sa se tina departe de obiectivele paparazzi-lor, iahtul este dotat si cu un sistem de lasere, care bruiaza aparatele de fotografiat.

Si desi l-a cumparat la sfarsitul anului trecut, iahtul lui Abramovici sta mai mult ancorat. Gurile rele spun ca proprietarul clubului de forbal Chelsea nu a petrecut decat cateva ore la bordul vasului.

Luna trecuta, autoritatile din Venezia il criticau pentru faptul ca din cauza dimensiunilor mari, vasul acoperea peisajele deosebite din laguna.

Abramovici i-a enervat pe italieni.  De ce vor venetienii sa-i ceara “taxa de oligarh”

Intretinerea vasului il costa pe magnatul rus in jur de 60 de milioane de euro. Eclipse este cu peste 3 metri mai lung decat Dubai, care apartine seicului Mohammed din emiratul cu acelasi nume si care era cel mai mare iaht din lume inainte de achizitia lui Abramovici.

Sursa foto: Daily Mail