Rupia, moneda nationala a Indiei, a avut in ultima luna cea mai slaba evolutie dintre valutele importante la nivel global.

Moneda se afla sub presiunea vanzarii de active de pe pietele emergente de catre investitorii ingrijorati ca Rezerva Federala a SUA (Fed) ar putea reduce programul de achizitii lunare de obligatiuni.

Lichiditatile masive introduse de Fed in sistemul financiar au sustinut pietele de capital la nivel global, dar şi activele de pe pietele emergente, unde se pot obtine randamente mai ridicate pentru investitii.

Mukesh are active importante in India, inclusiv participatii la companii listate la bursa.

"Rupia este slaba şi se va deprecia in continuare. Investitorii straini institutionali au investitii in companii cu capitalizare ridicata şi retrag bani din India. Asta pune presiune destul de multa pe aceste companii", a Munesh Khanna, partner la firma Grant Thornton din Mumbai.

Investitorii institutionali au vandut actiuni ale companiilor din India in valoare de 3 miliarde de dolari incepand din 3 iunie, potrivit autoritatii pentru piata de capital din India.

Averea lui Anil Ambani, fratele mai mic al lui Mukesh, a inregistrat un declin de 17% incepand din mai, sau 1,7 miliarde de dolari, la 6,3 miliarde de dolari, noteaza Bloomberg. Anil se afla pe locul al optulea in randul celor mai bogati oameni din India.