Ratificarea acordului va avea loc inainte de 30 iunie si va avea valoare constitutionala, astfel ca, in Parlament, coalitia guvernamentala formata din social-democratii SPO si democrat-crestinii OVP vor avea nevoie de sprijinul a trei partide de opozitie, Verzii, populistii (BZO) si extrema-dreapta (FPO) pentru a obtine majoritatea necesara.

Prin aceasta lege vor fi interzise contractarea unor noi imprumuturi publice in moneda straina si investitiile speculative in produse derivate.

Ministrul austriac de Finante, Maria Fekter, a vorbit despre "un pachet complet" care va interzice "speculatiile cu impozitele platite de austrieci".

In 6 decembrie 2012, autoritatile landului Salzburg au anuntat ca un functionar al ministerului regional al Finantelor a pierdut 340 de milioane de euro prin investitii in produse financiare riscante efectuate din 2001 in numele statului regional.

Scandalul a provocat o polemica in Austria legata de speculatiile cu bani publici, care l-a determinat pe presedintele tarii, sociala-democratul Heinz Fischer, sa ceara interzicerea totala a acestor tranzactii.