"Semnele redresarii sunt reale, dar este nevoie de continuitate politica pentru favorizarea cresterii", au spus sursele guvernamentale, dupa doua ore de discutii intre premierul Enrico Letta, ministrul Economiei Fabrizio Saccomanni si guvernatorul Bancii Italiei, Ignazio Visco.

Situatia economica este in curs de ameliorare, dar ese nevoie de consolidare, au indicat surse din Banca Italiei, estimand ca redresarea va fi treptata.

Italia traverseaza de doi ani cea mai grava recesiune de dupa razboi. Potrivit FMI, PIB-ul Italiei se va contracta cu 1,8% in acest an, dupa un declin de 2,4% in 2012, iar anul viitor va inregistra o crestere de 0,7%.

Potrivit surselor guvernamentale, intalnirea de luni a avut rolul de a verifica si analiza daca revenirea economica va avea loc din aceasta toamna.

Sursele au avertizat insa ca redresarea depinde si de stabilitatea pietelor financiare.

Condamnarea definitiva pentru frauda fiscala a fostului premier Silvio Berlusconi, saptamana trecuta, a provocat mari incertitudini legate de soarta guvernului condus de Enrico Letta, primul din istoria Italiei care reuneste ministri de stanga si de dreapta. Berlusconi a cerut duminica, Guvernului si Parlamentului, "sa mearga inainte".