Panica bancherilor inseamna afaceri bune pentru operatorii de jeturi private: 14 oameni transportati din Tokyo la Hong Kong inseamna mai mult de 160.000 de dolari. "Calatoria dureaza cinci ore. Pur si simplu nu le-a pasat de bani", a spus Jackie Wu de la Hong Kong Jet.

Oficial, pozitia International Bankers Association, care reprezinta 16 mari banci de investitii este "business as usual". Pe de alta parte pozitia oficiala este completata de un numar in crestere de angajati si familii ale acestora care vor sa plece.

Citeste mai departe in Business Magazin.

Situatia din Japonia, mai grava decat cea de la Cernobil

Bazinul de stocare al reactorului 4 al centralei nucleare Fukushima nu mai contine apa, ceea ce are ca efect niveluri "extrem de ridicate" ale radiatiilor, a declarat miercuri presedintele Autoritatii americane pentru reglementare nucleara (NRC).

In aceste conditii, purtatorul de cuvant al Guvernului francez, Francois Baroin, a afirmat miercuri ca, "in cel mai grav dintre scenarii", dupa accidentul nuclear din Japonia, catastrofa ar putea avea "un impact superior celei de la Cernobil", scrie AFP.