"Presedintele are intentia de a promulga textul, care ii ofera o anumita flexibilitate in privinta impunerii de sanctiuni suplimentare", a declarat Josh Earnest, purtatorul de cuvant al Casei Albe.

Barack Obama a declarat de mai multe ori ca se opune impunerii de noi sanctiuni Rusiei fara o coordonare cu Uniunea Europeana.

Congresul american a aprobat, saptamana trecuta, un proiect care autorizeaza livrari de armament spre Ucraina si prevede noi sanctiuni impotriva Rusiei.

In replica, Ministerul rus de Externe a averizat ca Rusia va pune in practica masuri simetrice pentru orice noi sanctiuni impuse de Statele Unite in criza ucraineana.

"Fara niciun dubiu, nu vom putea ramane fara reactie la noile sanctiuni", a declarat Serghei Riabkov, adjunctul ministrului rus de Externe.

Totodata, Legea anuala a Apararii, de peste 500 de miliarde de dolari, incadreaza Pentagonul si mentine interdictia referitoare la inchiderea inchisorii de la Guantanamo.

De asemenea, aceasta prevede un buget de cinci miliarde de dolari pentru razboiul impotriva jihadistilor din cadrul gruparii Stat Islamic, dintre care 1,6 miliarde - pentru doi ani - pentru echiparea si instruirea fortelor irakiene, kurde si unor triburi sunnite. Insa Guvernul irakian trebuie sa isi asume 40% din costuri. Programul privind instruirea si echiparea rebelilor sirieni moderati, propus de presedintele american, este prelungit.