Masura, avuta in vedere si de Royal Bank of Scotland, a fost mentionata in contextul avertismentul transmis de directorul general, Antony Jenkins, angajatilor sa respecte standardele etice sau sa paraseasca banca. Barclays incearca sa-si refaca reputatia dupa problemele legate de Libor, dar si dupa alte scandaluri.

Intr-un email transmis marti celor 140.000 de angajati, Jenkins a afirmat ca rezultatele si recompensele vor fi judecate in functie de un set de valori de baza, inclusiv integritate, respect pentru ceilalti si serviciile pentru clienti.

Predecesorul lui Jenkins, Bob Diamond, a demisionat in contextul criticilor puternice generate de scandalul Libor.

Persoane apropiate Barclays au afirmat ca membrii comisiei pentru stabilirea pachetelor salariale vor analiza modul in care fondul de bonusuri al operatiunilor de investitii, situat in 2011 la 4,9 miliarde de lire sterline, ar putea fi redus pentru a reflecta costul unor situatii precum manipularea Libor.

Banca este afectata si de alte scandaluri, precum o investigatie a autoritatilor britanice privind atragerea de capital de la investitori din Qatar in 2008 si o ancheta a Departamentului de Justitie din SUA referitoare la plati inadecvate in Arabia Saudita.