Averea lui Gates a crescut cu peste 3 miliarde de dolari, la 79 miliarde, fondatorul Microsoft depasindu-l din nou pe mexicanul Carlos Slim.

Legendarul investitor Warren Buffett a recastigat locul al treilea, cu o avere neta de 72,2 miliarde de dolari, depasindu-l astfel pe fondatorul Zara, Amancio Ortega.

Mai jos, top 10 al celor mai bogati pamanteni:

1. Bill Gates – 79,2 mld. dolari (Microsoft)
2. Carlos Slim Helu – 77,1 mld. dolari (industria telecom din Mexico)
3. Warren Buffett – 72,7 mld. dolari (investitor, CEO Berkshire Hathaway )
4. Amancio Ortega 0 64,5 mld. dolari (fondator Zara)
5. Larry Ellison - 54,3 mld. dolari (Oracle)
6. Charles Koch – 42,9 mld. dolari (industrias)
7. David Koch - 42,9 mld. dolari (industrias)
8. Christy Walton - 41,7 mld. dolari (Walmart)
9. Jim Walton – 40,6 mld. dolari (Walmart)
10. Liliane Bettencourt – 40,1 mld. dolari (L'Oreal)

Urmatoarele pozitii in topul Forbes sunt dominate de fondatorii gigantilor tehnologici americani. CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a urcat cinci pozitii fata de anul trecut, pana pe locul 16, cu o avere neta de 33,4 miliarde de dolari, si este pentru prima data cand ajunge in top 20.

Cel mai tanar miliardar din clasamentul realizat anula de revista americana este Evan Spiegel, de 24 de ani, co-fondatorul aplicatiei de mesagerie instant Snapchat, cu o avere estimata la 1,5 miliarde de dolari.

Silicon Valey a produs 23 de noi miliardari in acest an, inclusiv fondatorii controversatei aplicatii auto Uber, Travis Kalanick si Garrett Camp, precum si primul lor angajat, Ryan Graves.

Cea mai bogata femeie din top este Christy Walton (41,7 mld. dolari), vaduva lui John Walton, unul dintre mostenitorii imperiului in retail Wal-Mart retail, ea fiind declarata cea mai instarita femeie din lume in ultimii cinci ani.

Elizabeth Holmes, fondatoarea firmei de testare a sangelui Theranos, a intrat in clasamentul Forbes ca fiind cea mai tanara femeie de afaceri, cu o avere de 4,5 miliarde de doalri, dobandita pana la 31 de ani.

Top 20 al revistei Forbes este dominat de SUA, cu 15 pozitii. Din cei 290 de nou intrati, 71 vin din China. De asemenea, a fost stabilit un nou record de varsta, 46 dintre miliardari avand sub 40 de ani.