Decizia vine la două zile după ce preşedintele Donald Trump a blocat preluarea Qualcomm de către concurentul Broadcom, care are sediul la Singapore, din motive ce ţin de securitate naţională.

Anterior, Qualcomm a respins ca insuficientă oferta de preluare lansată de Broadcom, în ceea ce ar fi fost cea mai mare tranzacţie încheiată vreodată în sectorul tehnologiei.

Este pentru a cincea oară când preşedintele SUA blochează o operaţiune de preluare în urma obiecţiilor exprimate de Comisia pentru Investiţii Străine în SUA (CFIUS), care analizează implicaţiile asupra securităţii naţionale care ar apărea în urma preluării unor companii americane de către firme străine.

Miercuri, Broadcom a confirmat că îşi va muta sediul din Singapore în SUA şi va avea în 23 martie o Adunare specială a acţionarilor. Mutarea ar trebui să ajute Broadcom să facă mai uşor achiziţii în America de Nord, nemaifiind sub jurisdicţia Comisiei pentru Investiţii Străine în SUA.

Qualcomm, unul din primii producători de cipuri pentru telefoane mobile, furnizează chipurile de modem utilizate de firme precum Apple, Samsung şi LG pentru ca telefoanele lor să se conecteze la reţelele de date wireless.

Dacă ar fi reuşit să preia Qualcom, Broadcom ar fi devenit furnizorul principal de cipuri utilizate în cele aproximativ 1,5 miliarde de smartphone-uri vândute la nivel mondial în acest an.