Aventura Bitcoin a ajuns la capat pentru una dintre casele de schimb. BitFloor a anuntat miercuri ca renunta la toate operatiunile. Casa de schimb, cu sediul in New York, a facut anuntul pe prima pagina a site-ului, prin vocea fondatorului sau, Roman Shtylman.  

"Imi pare rau sa anunt ca din cauza unor circumstante care nu tin de puterea noastra BitFloor trebuie sa inceteze orice operatiune de schimb pe termen nedefinit. Din pacate, contul nostru bancar va fi inchis si nu mai putem asigura acelasi numar de depozite si retrageri in dolari ca pana acum. Prin urmare, am decis sa oprim operatiunile si sa returnam toate fondurile. In urmatoarele zile vom lucra cu clientii nostri, pentru a ne asigura ca toata lumea isi primeste fondurile. Va rugam sa fiti rabdatori pana cand va vom procesa cererea", scrie in anuntul postat pe site.  

In septembrie anul trecut, casa de schimb s-a confruntat cu un furt de 24.000 de bitcoins, intr-o perioada cand moneda era evaluata la 10,4 dolari, ceea ce inseamna ca paguba suferita a fost de aproape un sfert de milion de dolari.  

Moneda virtuala a luat nastere in 2009 si de atunci a avut un parcurs extrem de neregulat. Daca in 2011 era cotata la 2 dolari, la un moment dat a ajuns sa valoreze si 260 de dolari. In prezent, aceasta este evaluata la 90 de dolari.