"Nu excludem optiunea de concesionare sau privatizare a BDZ Servicii Pasageri", a afirmat ministrul, intr-un interviu acordat postului TV7.

Partidul Socialist, care sustine actualul guvern, s-a angajat sa nu privatizeze BDZ, pozitie adoptata si de premierul Plamen Oresarski.

Si mai neobisnuit este ca Papazov a facut referire la transportul de pasageri, nu la divizia de transport de marfa a BDZ, noteaza Novinite.

Unitatea de transport de marfa a BDZ a fost pregatita anterior pentru privatizare de alt guvern. Executivul fostului premier Boyko Borisov intentiona sa vanda BDZ Transport de Marfa pentru a acoperi datoriile companiei feroviare de stat.

Ministrul Transporturilor a declarat, marti, ca situatia financiara a companiei de cale ferata este mai dificila decat considera initial.

"In prezent, datoria BDZ se ridica la 700 de milioane de leva (358 milioane de euro), din care 175 milioane de leva datorii restante (89,5 milioane de euro)", a spus el.

Bulgaria a anulat in iunie a doua procedura de privatizare a diviziei de marfa a Companiei Nationale Feroviare BDZ, pentru care Grupul Feroviar Roman (GFR), din grupul Grampet – care a castigat licitatia pentru CFR Marfa, urma sa depuna o oferta de preluare.