"Presupunerea ca, dupa inceputul de an slab cauzat de vremea dificila, economia Germaniei a crescut puternic in trimestrul al doilea a fost confirmata de indicatori. Pentru trimestrul de vara, semnele unei incetiniri a cresterii economice sunt mai puternice", se arata in buletinul lunar al Bundesbank, scrie agentia Reuters, preluata de cotidianul New York Times.

Datele monetare nu indica o accelerare a inflatiei in zona euro, in timp ce eventuale socuri ar putea afecta disponibilitatea creditului si economiile statelor de la periferia zonei euro, noteaza banca germana.

Banca Centrala Europeana (BCE) poate reactiona, prin politica monetara, la riscuri specifice unei tari doar daca acestea pun in pericol stabilitatea zonei euro ca intreg, a adaugat institutia.

Bundesbank a inrautatit in iunie estimarea privind cresterea economiei Germaniei in acest an de la 0,4% la 0,3%, in timp ce prognoza pentru 2014 a fost coborata de la 1,9% la 1,5%.

In primele trei luni ale anului, economia a crescut cu 0,1%. Biroul de statistica de la Berlin va publica in august primele date pentru trimestrul al doilea.