Indicele FTSE-100 al bursei londoneze a revenit la finalul sedintei de miercuri deasupra nivelului de 6.338,1 puncte, inregistrat la inchiderea sedintei din 23 iunie, inainte de publicarea rezultatelor scrutinului din Marea Britanie care au declansat scaderi semnificative pe pietele din intreaga lume.

Miercuri, 29 iunie, Bursa de la Londra a incheiat sedinta in crestere cu 3,58% pana la valoarea de 6.360,06 puncte.

"Impotriva tuturor asteptarilor, revenirea post-Brexit a continuat pentru a doua zi consecutiv", a comentat Connor Campbell, analist la Spreadex.

De asemenea, sectoarele cele mai afectate dupa anuntul victoriei taberei Brexit au fost si cele care si-au revenit cel mai mult. Astfel, in randul dezvoltatorilor imobiliari, actiunile Taylor Wimpey au inregistrat o crestere de 8,93%, pana la 132,9 pence, titlurile Persimmon au crescut cu 7,44% pana la 1.444 pence in timp ce actiunile Barratt Developments au inregistrat un avans de 7,27% pana la 408,7 pence.

Actiunile bancilor, care s-au prabusit vineri si luni, au inceput sa-si revina, titlurilor Barclays urcand cu 4,90% pana la 137,95 pence pe actiune.

Printre singurele companii ale caror actiuni au inregistrat pierderi se numara turoperatorul german TUI AG, afectat de triplul atentat de la aeroportul international Atatürk din Istanbul, in urma caruia au decedat 41 de persoane dintre care 13 straini.