Un articol aparut intr-o revista trimestriala afirma ca folosirea pe scara tot mai mare a telefoanelor mobile a determinat o "tendinta in randul anumitor persoane de a neglija comportamentul adecvat de vorbit la telefon", afirma agentia de presa sud-coreeana Yonhap.

Problemele evidentiate nu sunt diferite de cele din afara acestui stat comunist izolat: "Vorbitul tare sau cearta la telefon in locuri publice unde se strang numeroase persoane inseamna un comportament nepasator si nepoliticos", afirma revista, relateaza BBC News Online, potrivit Mediafax.

Pentru a se evita vorbitul in exces, oamenii ar trebui sa se recomande la telefon, chiar daca in cazul apelurilor pe mobil numarul de telefon este in general cunoscut, afirma revista. Aceasta sugereaza, de asemenea, sa se recunoasca imediat daca interlocutorul este cunoscut, pentru a se evita discutiile inutile de introducere.

De la lansare primei retele publice mobile in 2008 in Coreea de Nord, numarul abonatilor a crescut la peste doua milioane. Dar apelurile internationale nu sunt permise, iar detinerea de telefoane mobile este permisa doar elitei.