Astfel, potrivit sursei citate, averea familiei Walton - care deține Walmart, cel mai mare lanț de retail din America și subsidiara sa britanică Asda – a ajuns în 2018 la 128,9 miliarde de lire sterline (174,9 miliarde de dolari), scrie Quartz.

Indexul realizat de ziarul britanic adună toate bunurile celor mai bogați oameni din lume, de la terenuri, proprietăți imobiliare, afaceri, colecții de artă sau acțiuni pe care le dețin în diferite companii.

Lanțul de retail Walmart, cu sediul în Arkansas, este cea mai mare afacere din lume în ceea ce privește veniturile pe care le realizează, care au ajuns la aproape o jumătate de trilion de dolari în 2017 (485 mld. dolari). A fost fondată de Sam Walton, care a murit în 1992, la 74 de ani.

Fiica sa Alice, unul dintre cei șapte moștenitori ai lui Walton, a mărit averea familiei cu colecție impresionantă de artă, care valorează în jur de jumătate de miliard de dolari, precum și cu donații de acțiuni în valoare de 225 de milioane de dolari în ultimii trei ani către organizațiile caritabile ale familiei.

Astfel, averea combinată a familiei Walton o depășește cu mult pe cea a fraților David și Charles Koch – care dețin grupul de corporații Koch Industries, cu afaceri în sectorul energetic și de producție. Averea acestora se ridică la 88,9 miliarde de lire sterline. Topul este continuat de fondatorul Amazon, Jeff Bezos, cofondatorul Microsoft, Bill Gates, și legendarul investitor american Waren Buffett.

Top 10 al celor mai mari averi din lume:

1.Familia Walton (Walmart, Asda) – 128,9 mld. lire sterline
2.David și Charles Koch (afaceri cu petrol și producție) – 88,9 mld. lire sterline
3.Jeff Bezos (Amazon) – 83 mld. lire sterline
4.Bill Gates (Microsoft) – 66,7 mld. lire sterline
5.Warren Buffett (Berkshire Hathaway) – 62,2 mld. lire sterline
6.Bernard Arnault și familia (deține LVMH, cea mai mare companie de produse de lux din lume) – 53,3 mld. lire sterline
7.Mark Zuckerberg (Facebook) – 52,6 mld. lire sterline
8.Familia Mars (deține compania de bunuri de consum Mars) -    52,6 mld. lire sterline
9.Amancio Ortega (deține Inditex, proprietarul Zara) – 51,9 mld. lire sterline
10.Carlos Slim Helu (telecomunicații) – 49,7 mld. lire sterline

Sursa: Sunday Times’s annual Rich List, preluat de Quartz