Localizata in Milan, New Hampshire, insula Nay Pond masoara numai 2.000 de metri patrati si gazduieste o cabana de 37 de metri patrati, construita in 1960. Zona este insa cunoscuta pentru temperaturile mici din timpul iernii (sub zero grade Celsius), asa ca investitia nu este indicata celor care vor sa se bucure de plaja si vreme calda.

La polul opus, insulele Hickory din Brutus, New York, de 215.000 de metri patrati, populate de caprioare si coioti, sunt evaluate la aproape 500.000 de dolari.

Daca America nu este destinatia voastra preferata, insulele din Belize, de pilda, sunt scoase la vanzare la preturi ce pornesc de la 55.000 de dolari.

In 2006, iluzionistul american David Copperfield a platit 50 de milioane de dolari cand a cumparat 11 insulite din Bahamas, iar cantaretii americani Tim McGraw si Faith Hill au facut si ei achizitii asemanatoare in zona.

De la prabusirea pietei imobiliare, pretul insulelor private din SUA a scazut cu aproximativ 25%. In prezent, in lume exista peste 600 de insule scoase la vanzare.