Analistii se asteptau la o expansiune de 0,2% in perioada aprilie - iunie 2016.

In ritm anual, economia germana a crescut cu 3,1% in trimestrul doi din 2016, cel mai semnificativ avans din ultimii cinci ani, depasind cu mult estimarile analistilor, de 1,5%.

Performanta economiei a fost sprijinita de comertul exterior, exporturile au crescut in timp ce importurile au scazut usor.

Consumul si cheltuielile statului au crescut de asemenea in perioada aprilie - iunie 2016 dar investitiile in constructii si echipamente au fost mai scazute comparativ cu precedentele trei luni.

Citeste si: Romania, in plin boom economic. PIB-ul a crescut cu peste 5%, in prima jumatate a anului, si cu 6% in T2

Economistul Carsten Brzeski, de la ING-DiBa, a avertizat ca "pentru o extindere sustenabila a actualei redresari, sau initierea unui nou ciclu de crestere, investitiile vor trebui majorate".

Acesta a cerut Guvernului sa stimuleze investitiile, direct sau indirect, pe fondul sporirii incertitudinilor in urma votului privind iesirea Marii Britanii din UE (Brexit), a slabiciunii structurale continue din multe state ale zonei euro si a incetinirii economiei mondiale.

Jens Weidmann, presedintele Bancii Centrale a Germaniei (Bundesbank), a dat asigurari ca votul privind iesirea Marii Britanii din UE (Brexit) nu va schimba perspectivele de crestere ale economiei in trimestrul trei din acest an.