Oficialii de la Pentagon au stabilit ca un avion cargo C-130 Hercules poate cara la bord 2,4 miliarde de dolari, in bancnote de 100 de dolari.

Pana in luna mai 2004, americanii au trimis un avion plin cu bani si alte 20 de zboruri care, printre altele, aveau si bancnote la bord. Astfel, prin intermediul celor 21 de transporturi, americanii au trimis in Irak 12 miliarde de dolari.

Luna aceasta, Pentagonul si guvernul irakian urmeaza sa incheie parteneriatul. Ramane insa un mister, in ciuda auditelor si investigatiilor care s-au desfasurat continuu, din 2004 pana acum: Unde au disparut 6,6 miliarde de dolari? Banii ar fi suficienti pentru a finanta toate scolile din Chicago, timp de un an, potrivit sursei citate.

Pentru prima data, expertii contabili sugereaza ca toti banii sau cel putin o parte dintre acestia ar fi fost furati si nu doar "pierduti" dintr-o eroare de calcul. Stuart Bowen, inspectorul general american pentru reconstructia Irakului, spune ca ar putea fi vorba despre "cel mai mare furt de fonduri din istoria tarii".

Citeste continuarea pe www.gandul.info!