Ahrendts (53 de ani), de origine americana, a transformat compania dintr-un producator de pardesiuri intr-un brand global de moda, cu venituri de 6,3 miliarde lire sterline (7,4 miliarde euro) pe an. 

CEO-ul Burberry a stabilit totodata un precedent, devenind prima femeie care urca in topul ierarhiei celor mai bine platiti executivi din Marea Britanie.  Ea conduce detasat in top, locul secund fiind la o distanta de peste 5 milioane de lire sterline, potrivit studiului realizat de Manifest si MM&K.

Raportul acoepra cele mai mari 350 de companii britanice listate la bursa. 

Compensatia financiara a Angelei Ahrendts include numeroase bonusuri, inclusiv sporuri esalonate pe termen lung, in functie de anumiti indicatori de performanta. Salariul de baza a fost de 990.000 lire sterline (1,1 milioane euro), la care se adauga un bonus cash de 2 milioane de lire (2,3 milioane euro).

Compania a contribuit cu 255.000 de lire (aproape 300.000 euro) la fondul de pensii al directorului, la care se adauga o alocatie de 387.000 lire (450.000 euro) pentru cheltuieli curente. 

Burberry a aratat ca Ahrendts a ajutat firma sa obtina venituri si profit record, sa aduca actionarilor un castig de 4 miliarde lire sub forma dividendelor si cresterii pretului actiunilor cu 186% in ultimii 5 ani.