Stephen S. Roach, un cunoscut economist american, a publicat un studiu prin care enumera principiile care au stat la baza prosperitatii chineze. Se pare ca un atu este independenta fata de SUA si Occident, acest lucru a ferit China de fluctuatiile financiare si recesiunea care a marcat intreaga lume, informeaza www.stirileprotv.ro.

1. Strategia: Incepand cu anul 1953, China a respectat cu sfintenie faimoasele "planuri cincinale", care au fost realist construite, bine definite, care au dat rezultate pe termen mediu si lung. Cel mai recent plan - cel de-al 12-lea - face o turnura strategica si se indreapta catre o prospera societate de consum.

2. Devotamentul si stabilitatea: Pentru ca poporul chinez a invatat din trecutul sau, experienta "revolutiei culturale" i-a tinut pe conducatorii chinezi pe un drum foarte stabil, iar acest lucru i-a ajutat sa ramana in afara "bulelor de sapun" aduse odata cu venirea crizei in 2008-2009. Astfel chinezii nu au cunoscut involutia economica, ci au mers doar pe +, din punct de vedere financiar.

3. Dinamism si eficienta: China a fost o societate care a acceptat cu bratele deschise provocarile. Astfel, constienti de faptul ca orice provocare dusa la bun sfarsit este un pas spre progres, in 30 de ani China a imbinat dinamismul cu eficienta ajungand astfel la o reteta de succes.China a demonstrat ca tine in maini fraiele stabilitatii, iar in ceea ce priveste criza, poate sa schimbe cursul istoriei din punct de vedere economic.

Citeste continuarea pe www.stirileprotv.ro!