Includerea ar reprezenta un sprijin semnificativ pentru pozitia Chinei, ca putere economica globala. 

Ministrul britanic de Finante, George Osborne, se afla la Beijing pentru a intari pozitia de centru financiar global a Londrei, prin atragerea bancilor din China si prin incurajarea tranzactiilor in yuani. 

Vanzarea de bonduri pe termen scurt va avea loc in viitorul apropiat, iar o astfel de emisiune va intari pozitia Londrei ca zona principala de tranzactionare a yuanului si va promova utilizarea monedei chineze pe plan global, a anuntat Beijingul.

De asemenea, PBOC si Banca Angliei vor extinde valoarea operatiunilor bilaterale de swap valutar. 

In noiembrie, FMI va reanaliza componenta cosului de valute DST (Drepturi Speciale de Tragere), format din dolari SUA, euro, yeni japonezi si lire sterline. 

"Decizia PBOC de a vinde la Londra obligatiuni in yuani este un alt pas important spre internationalizarea yuanului, majorand sansele includerii monedei chineze in DST", a apreciat analistul Qiong Wu, de la BOC International Holdings Ltd, in Hong Kong. 

Luni, George Osborne a solicitat Congresului SUA sa ratifice proiectul de reforma care va conferi statelor emergente o putere mai mare in cadrul FMI.

Reforma va dubla resursele financiare ale institutiei si, de asemenea, va conferi o putere de vot mai mare economiilor emergente, precum China, Rusia, India si Africa de Sud. In plus, ar revizui componenta boardului FMI pentru a reduce dominatia Europei Occidentale.