Departamentul american al Comertului arata ca PIB al SUA a inregistrat in perioada aprilie - iunie 2015 o crestere anuala de 2,3%, usor sub ce asteptau economistii:2,6%. 

Datele pentru primul trimestru au fost insa revizuite in crestere. Departamentul Comertului a anuntat ca PIB-ul SUA a inregistrat in perioada ianuarie - martie 2015 un avans de 0,6% fata de un declin de 0,2% estimat luna trecuta. 

Cheltuielile de consum (responsabile pentru 70% din economia americana) au urcat cu 2,9% in perioada aprilie - iunie 2015, fata de 1,8% in primul trimestru din acest an. 

Expansiunea economiei SUA in ultimii trei ani a fost mai redusa decat s-a estimat initial, arata datele revizuite publicate joi de Departamentul american al Comertului. De la sfarsitul lui 2011 la sfarsitul lui 2014, PIB-ul a inregistrat o crestere anuala de 2,1%, fata de un avans de 2,4% raportat initial.

Din decembrie 2008, Fed mentine dobanda de referinta intre 0% si 0,25%.

"Daca economia evolueaza asa cum ne asteptam, conditiile economice vor face adecvata la un moment dat anul acesta o majorare a ratei dobanzii, proces care va insemna normalizarea politicii monetare", a afirmat presedintele Rezervei Federale a SUA, Janet Yellen.