'Se are in vedere o prelungire cu sase luni. Subiectul nu va fi evocat la Consiliul European (de la mijlocul lui decembrie), ci decis inainte", a declarat o sursa diplomatica pentru AFP, transmite Agerpres.

UE a impus in 2014 sanctiuni impotriva unor sectoare intregi ale economiei ruse, pentru a pedepsi Moscova pentru presupusa sa implicare de partea separatistilor prorusi in estul Ucrainei.

Sanctiunile vizeaza in special banci, intreprinderi din domeniul apararii si sectorul petrolier rus si urmeaza sa expire la sfarsitul lui ianuarie.  

Dupa semnarea acordurilor de pace de la Minsk, in februarie 2015, care prevad un armistitiu precum si o serie de masuri politice, economice si sociale in vederea reglementarii conflictului ucrainean, europenii au conditionat sistematic deciziile lor cu privire la sanctiuni de punerea in aplicare a acestor acorduri. Ei asteapta de asemenea sa vada cum se vor derula alegerile in teritoriile aflate sub controlul separatistilor prorusi, alegeri prevazute pentru prima jumatate a anului 2016.